Grønn jihad – en hellig krig for klima

Grønn jihad er et engasjement for klimasaken og skal være et alternativ til den voldelige jihaden som stadig vekk får mye oppmerksomhet i media. Grønn jihad skal belyse klimasaken både innenfor og utenfor det muslimske trossamfunnet. Initiativet har høstet oppmerksomhet både på norsk og utenlandsk jord hvor Imam Ibrahim K. M. Saidy ved Islamsk Råd Norge, ved et besøk i Paris ble intervjuet av den konservative amerikanske nyhetskanalen Fox News. Grønn jihad handler om å ta ansvar og påvirke andre for en bedre framtid. På pressekonferansen for Klimafestivalen §112 tirsdag 11.januar sier Imamen:

 

«Vi som er muslimer og muslimske ledere vet at det er en veldig liten del av den muslimske verden som bruker vold. Derfor vil vi ta et ansvar for å vise Islams ordentlige ansikt. Klimaspørsmålet er av de viktigste spørsmålene på dagsorden i verden i dag, og derfor engasjerer vi oss!»

 

I tillegg til å være talsperson for grønn jihad sier Imam Saidy at han bidrar til klimasaken med å reise kollektivt så ofte han kan, spise mindre kjøtt og bruke brukte klær framfor å kjøpe nye. Og selvfølgelig oppfordrer Imamen andre til å gjøre som han.

 

Grønn jihad bidrar gjennom Klimafestivalen ved å holde appell under Vendepunkt, demonstrasjon for ny klimapolitikk, som avholdes 21.januar ved klokken 16:00 ved Stortinget.

Legg igjen en kommentar

*
*