Klimavettstafett: Lene Aareskjold

2015 er et viktig år for klima og miljø både lokalt og globalt. Det er kommunevalg, klimatoppmøtet i Paris nærmer seg med stormskritt, og regjeringen har mye de må leve opp til hvis Norges utslipp skal reduseres så det monner. Så hva skal til?

Noen av ildsjelene i Norsk Klimanettverk har satt i gang et nytt konsept som skal gå sin gang landet rundt i løpet av våren og sommeren. Det heter rett og slett Klimavettstafett, og er en stafettpinne på fem spørsmål som sendes land og strand rundt, fra en klimaengasjert person til en annen. Målet vårt er å dekke alle landets kommuner før vi går til valgurnene i september!

Først ut er Lene Aareskjold, som bor i oljekommunen Stavanger. Her er hennes tanker og svar om klima på lokalnivå, og hva som skal til for å få opp engasjementet for å løse problemene.

1) Hva er det som gjør at du personlig brenner for klimasaken?

– Det kommer noen etter oss.
2) Hva tenker du er den største klimautfordringen i din kommune?

– Kunnskap. Stavanger har i forhold til andre kommuner en ganske høy andel mennesker med høy utdanning og et bedriftsmarked som har vist at de har en enorm omstillingsevne. At næringslivet og befolkningen ikke har engasjert seg i saken enda kan ikke skyldes noe annet enn mangel på kunnskap.
3) Ta en klimavettregel og la den vandre! Hvilken er din favoritt?

– Jeg er vegetarianer og opptatt av bærekraftig mat, så klimavennlig mat er et åpenbart valg. Men siden jeg bor midt i oljehovedstaden setter jeg heller fokus på grønt næringsliv og grønne jobber.
4) HvIlke klimatiltak tror du ville fått oppslutning i din kommune?

Hehe, det er jo ganske høy Tesla-tetthet i Stavanger. El-bilfordeler er helt klart noe som slår an i Stavanger. Jeg tror også gresstak, solfangere og andre mindre tiltak kan få stor oppslutning.

5) Hvilke klimautfordringer vil du gi dine lokale politikere?

– Kollektivtransport på skinner og større åpenhet omkring oljeindustrien!

 

Takk til Lene Aareskjold! Hun sender stafettpinnen videre til Simen Knudsen i Oslo, som du kan lese om over helgen.

Legg igjen en kommentar

*
*