Klimavettstafett: Simen Knudsen

2015 er et viktig år for klima og miljø både lokalt og globalt. Det er kommunevalg, klimatoppmøtet i Paris nærmer seg med stormskritt, og regjeringen har mye de må leve opp til hvis Norges utslipp skal reduseres så det monner. Så hva skal til?

 

Noen av ildsjelene i Norsk Klimanettverk har satt i gang et nytt konsept som skal gå sin gang landet rundt i løpet av våren og sommeren. Det heter rett og slett Klimavettstafett, og er en stafettpinne på fem spørsmål som sendes land og strand rundt, fra en klimaengasjert person til en annen. Målet vårt er å dekke alle landets kommuner før vi går til valgurnene i september!

Først ut var Lene Aareskjold fra Stavanger kommune. Hun sendte stafettpinnen videre til Simen Knudsen som bor i Oslo. Her er hans tanker om klima og hvordan forbruket skal ned.

 

1) Hva er det som gjør at du personlig brenner for klimasaken?

– Jeg brenner for klimasaken som en del av det større bildet for naturvern, og spesielt med tanke på det som skjer i havet. Klimaendringene kommer mest sannsynligvis til å ta knekken på økosystemer i havet. Det at vi ødelegger noe så unikt og fascinerende som havet er utrolig trist og har konsekvenser vi ikke kan forestille oss. For å quote Lars Vaular «det kommer til å bli akkurat som de advarte om, men verre enn de klarte å forklare det som».

 

2) Hva tenker du er den største klimautfordringen i din kommune?

– I min kommune er den største klimautfordringen at man ikke forstår individets rolle og ansvar i klimasaken. Få eller ingen fokuserer på at det faktisk er vårt forbruk som er den dypeste roten til klimagassutslipp. Det er ingen kollektiv tanke om at forbruket må ned, eller om at det jeg gjør betyr noe. Dermed blir også forbrukeransvar et ikke-tema for politikere. Hver av oss har et ansvar om å vise hvordan vi vil at verden skal se ut, det gjøres gjennom våre valg. Det er ikke vanskelig. Halver antall flyreiser og bli vegeterianer så er du allerede på veldig god vei.

 

3) Ta en klimavettregel og la den vandre! Hvilken er din favoritt?

– Fossilfrie investeringer.

 

4) HvIlke klimatiltak tror du ville fått oppslutning i din kommune?

– Klimavennlig mat.
5) Hvilke klimautfordringer vil du gi dine lokale politikere?

– Klimavennlig mat.

 

Takk til Simen Knudsen! Stafettpinnen går videre til Torkel Karoliussen, som svarer mot slutten av uken.

Legg igjen en kommentar

*
*