Norges største klimamobilisering. Noensinne.

Klimafestivalen § 112 er blitt så stor og mangfoldig på så kort tid, at Klimafonen er vervet til andre oppgaver og dermed ikke har rukket å poste om alt det som skjer! Flere av oss løper rundt og hjelper til sammen med mer enn to hundre frivillige som har bidratt til oppimot hundre arrangementer rundt om i landet … Det har vært flashmobs, improteater, matfester, paneldebatter, moteshow, konserter, formidlingskvelder, et stort temamøte om klimafordrevne, en konferanse om domstolenes potensielle rolle i klimakampen … og mye mer.

Så å si alle arrangementene trekker fulle hus, og får svært positiv respons fra de besøkende. Alt sammen er organisert på dugnad og frivillig basis – dette engasjementet lover godt for en voksende klimabevegelse. Stadig flere nordmenn bevisstgjøres om at vi må sette en stopper for fossilkappløpet. Men inntrykket fra festivalen er at folk vil fokusere ikke bare på alt det vi risikerer å miste, men det vi har å vinne: Fellesskap. Helse. Kontakt med naturen. Eller som Grunnlovens § 112 sier det: «et miljø som sikrer helsen, og en natur der produksjonsevne og mangfold bevares.»

Nå løper vi videre, men først, for å gi deg et lite inntrykk av alt det som skjer, henviser vi deg til Klimafestivalens Facebook-side, eller «sosial feeden» som fanger opp #klimafestivalen112 i sosiale medier. Følg også med på hashtag #uerstattelig fra WWF, og nrk2015.no, Greenpeaces bidrag til Klimafestivalen.

Hva har skjedd, og hva skjer? Her er festivalprogrammet.  

Det lages filmer fra de store arrangementene, og det samles også inn bilder og medieoppslag fra hele landet. Det vil ta litt tid å samle alt, men vi ser fram til å dokumentere at klimabevegelsen vokser i kraft og bredde. Og ønsker alle nye venner velkommen.

Legg igjen en kommentar

*
*